Lauri Vänttilä on Planiuksen luotto LVI suunnittelija. Hän toimii myös projektipäällikkönä suunnitteluprojekteissa. Suunnittelijana ja projektipäällikkönä hän ottaa työn tosissaan, homman hoitaakseen ja vie sen maaliin.

Lauri aloitti Planiuksella maaliskuussa 2020. Planiuksen Miika tunsi Laurin ja tiesi hänet luotettavaksi ja rautaiseksi alan ammattilaiseksi. Tämän vuoksi Miika pyysi Lauria töihin ja osakkaaksi Planiukselle. Työ ja tehtävänkuva Planiuksella kiinnosti, niin Laurin oli helppo lähteä mukaan.

Lauri Vänttilä

Koulutus ja kokemus tukevat suunnittelijan tehtävässä onnistumista

Laurin koulutus tukee täydellisesti LVI-suunnittelijan työssä onnistumista. Lauri on valmistunut LVI-insinööriksi vuonna 2014 Oulun Ammattikorkeakoulusta. Tarkemmin talotekniikan koulutusohjelma ja suuntautumisvaihtoehtona LVI-tekniikka.

Työkokemusta LVI suunnittelusta on kertynyt Laurille paljon. Ennen Planiukselle siirtymistä hän työskenteli Äyräväisellä LVI suunnittelijana. Siellä Lauri suunnitteli vaativia suunnittelukohteita, joista kertyi merkittävä lista hänen henkilökohtaiseen suunnittelijan portfolioon.

Lauri tekee suunnittelua toimistolla ja käy työmailla kokouksissa

LVIA suunnittelijan työssä Lauri osaa käyttää suunnitteluohjelmien lisäksi vuorovaikutustaitojaan ja laskukonetta. Jo opiskeluaikana Lauri perehtyi hybridilämmityksen kustannuksiin ja investointien kannattavuuteen eri kohteissa. Tämä osoittaa sen, että Lauri pystyy perustelemaan asiakkaalle myös laskelmin suunnittelussa käytetyt ja valitut ratkaisut.

Laurin työpäivät ja -viikot muodostuvat LVI suunnittelusta Planiuksen toimistolla. Työ ei ole pelkästään toimistolla suunnittelua, vaan se on monipuolista. Lauri osallistuu suunnittelukohteisiin liittyviin työmaakäynteihin ja työmaa- ja suunnittelukokouksiin. Nämä kokoukset auttavat suunnittelijaa pysymään perillä tilaajan tavoitteista ja auttaa myös saavuttamaan nämä tavoitteet.

Laadukkaat LVI suunnitelmat ja nopeaa reagointia

Laurille parasta työssä on se, että saa olla asiakkaalle avuksi. Omana ehdottomana valttina Lauri pitää laadukkaita LVI-suunnitelmia ja nopea reagointia. Tällainen ketteryys on asiakkalle hyvä syy ostaa suunnittelupalvelut Planiukselta. Lupausten takana seistään ja myös käytännössä toimitaan niiden mukaan.

Lauri on luonteensa puolesta tyypillinen suunnittelija. Hän puhuu silloin kun on asiaa. Mutta osaa vastaavasti kuunnella ja viedä asiakkaan toiveet suunnitelmiin ja sitä kautta lopulliseen toteutukseen työmaalla. Vaikka Lauri on, kuten tyypillinen suomalainen, aika vaatimaton. Hän osaa kehua tarvittaessa itseään. Ilmanvaihtosuunnittelussa hän on parhaimmillaan.

Työ vaatii vastapainoksi itsensä haastamista

Työnsä Lauri hoitaa tehokkaasti ja tarkasti. Se on hänen tavaramerkkinsä. Vastapainoksi työlle ja rauhalliselle puurtamiselle Lauri päästää irti vapaa-ajallaan. Hän harrastaa tai on harrastanut oikeastaan koko elämänsä rullalautailua. Sen parissa työstä pääsee irtauntumaan täydellisesti.

Planiusta Lauri pitää hyvänä ja joustavana työpaikkana. Työporukka on hyvä ja vastuuta saa ottaa rohkeasti. Planius tarjoaa hyvät edut työntekijöille, muun muassa crossfitsalin jäsenyyden. Tähän etuun Lauri on tarttunut.

Uutena harrastuksena Lauri on aloittanut crossfitin. Tässä lajissa mies saa haastaa itseään ja treenikavereitaan halutessaan kipurajalle ja joskus sen yli. Kun kroppa on kunnossa, suunnittelija on virkeänä ja LVI tekniikka taipuu suunnittelupöydällä keveästi haluttuun lopputulokseen.