Lauri Vänttilä, LVI-suunnittelija

Lauri Vänttilä on Planiuksen LVI-suunnittelija. Hän toimii myös projektipäällikkönä suunnitteluprojekteissa. Suunnittelijana ja projektipäällikkönä Lauri on luotettava ja rautainen ammattilainen, joka hoitaa homman maaliin saakka.

Lauri aloitti Planiuksella maaliskuussa 2020. Planiuksen Miika tunsi Laurin entuudestaan ja tiesi hänet osaavaksi ammattilaiseksi. Miika pyysi Lauria töihin ja osakkaaksi. Työ ja tehtävänkuva Planiuksella olivat mielenkiintoisia, joten Laurin oli helppo lähteä mukaan.

Lauri Vänttilä

Koulutus ja kokemus tukevat suunnittelijan tehtävässä onnistumista

Lauri on valmistunut LVI-insinööriksi vuonna 2014 Oulun ammattikorkeakoulusta talotekniikan koulutusohjelmasta. Suuntautumisvaihtoehtona hänellä oli LVI-tekniikka.

Ennen Planiukselle siirtymistä Lauri työskenteli LVI-suunnittelijana Äyräväisellä, jossa hän suunnitteli vaativia kohteita. Niistä kertyikin merkittävä lista hänen suunnittelijan portfolioonsa.

Laurin koulutus ja työkokemus tukevat täydellisesti LVI-suunnittelijan tehtävässä onnistumista.

LVIA-suunnittelijan työ on monipuolista ja vaihtelevaa

LVIA-suunnittelijan työssä Lauri käyttää suunnitteluohjelmien lisäksi vuorovaikutustaitojaan ja laskukonetta. Jo opiskeluaikana hän perehtyi hybridilämmityksen kustannuksiin ja investointien kannattavuuteen eri kohteissa. Lauri pystyy perustelemaan asiakkaalle suunnittelussa käytetyt ja valitut ratkaisut myös laskelmin.

Laurin työ Planiuksella ei ole pelkästään LVI-suunnittelua Suutarilan toimistolla. Monipuolisessa työssään hän osallistuu myös suunnittelukohteisiin liittyviin työmaakäynteihin sekä työmaa- ja suunnittelukokouksiin. Kokoukset auttavat suunnittelijaa pysymään perillä tilaajan tavoitteista ja myös saavuttamaan tavoitteet.

 

Valtteina laadukkaat LVI-suunnitelmat ja nopea reagointi

Parasta työssä on Laurin mielestä se, että saa olla asiakkaalle avuksi. Omana vahvuutenaan hän pitää laadukkaita LVI-suunnitelmia ja nopeaa reagointia. Lauri on parhaimmillaan ilmanvaihtosuunnittelussa.

Tyypillisen suunnittelijan tapaan Lauri puhuu silloin, kun on asiaa. Hän osaa kuunnella asiakasta ja viedä asiakkaan toiveet suunnitelmiin ja lopulliseen toteutukseen työmaalla.

Harrastukset irrottavat työmoodista

Laurin tavaramerkkinä on hoitaa työ tehokkaasti ja tarkasti. Vapaa-ajallaan hän irrottautuu työstä rullalautailun parissa, jota on harrastanut koko ikänsä.

Lauri pitää Planiusta hyvänä ja joustavana työpaikkana, jossa on mukava tiimi ja vastuuta saa ottaa rohkeasti. Planius tarjoaa työntekijöilleen hyvät edut, joihin kuuluu muun muassa crossfitsalin jäsenyys.

Tähän etuun Laurikin on tarttunut ja aloittanut crossfitin uutena harrastuksena. Lajissa saa haastaa itseään ja treenikavereitaan halutessaan kipurajalle saakka, joskus ylikin! Kun kroppa on kunnossa ja suunnittelija virkeänä, taipuu LVI-tekniikka suunnittelupöydällä kevyesti haluttuun lopputulokseen.