Linjasaneeraus

NYKYAIKAISTA KIINTEISTÖSI VIEMÄRI- JA VESIPUTKET

Linjasaneeraus modernisoi taloyhtiön viemärit ja käyttövesiputket toimivaksi ja turvalliseksi. Toimivan talotekniikan ansioista kiinteistön arvo nousee ja asukkaiden ja käyttäjien viihtyisyys paranee.

Linjasaneerauksen hinta määritellään jo suunnitteluvaiheessa

Linjasaneerauksen suunnittelu kerrostalossa vaatii monenlaista osaamista. Suunnittelussa ovat mukana pääsuunnittelija, arkkitehti, rakennesuunnittelija, LVI-suunnittelija ja sähkösuunnittelija.

Linjasaneerauksen neliöhintaan vaikuttaa valittavat linjasaneeraus menetelmät. Alhaisin linjasaneerauksen m2 hinta ei välttämättä ole kiinteistön elinkaari- ja käyttökustannukset huomioiden paras ratkaisu.

Taloyhtiön linjasaneerauksen rakennuttamistyön hoitaa yleensä taloyhtiön palkkaama projektipäällikkö tai ammattitaitoinen isännöitsijä. Osaava työnjohtaja on palkkansa ansainnut, kun linjasaneerauksen kustannukset pysyvät budjetissa ja projekti viedään onnistuneesti läpi.

lvi-suunnittelu

Linjasaneerauksen kesto

Linjasaneerauksen kesto riippuu tehtävän remontin laajuudesta. Aikatauluun vaikuttaa myös se, mitkä linjasaneerausmenetelmät sopivat parhaiten kiinteistön talotekniikan kunto ja rakenneratkaisut huomioiden.

Linjasaneerauksen kesto on aina taloyhtiökohtainen. Linjasaneerauksen varsinaisen työn kesto vaihtelee 10-13 viikon välillä. Koko prosessiin kaikkine suunnitteluineen menee keskimäärin 1,5 vuotta.

Mikä on linjasaneeraus?

Linjasaneeraus tarkoittaa kerrostalon viemäreiden ja vesijohtojen uusimista. Linjasaneerauksen aikana voidaan uusia myös muun muassa kerrostalon sähköt, kylpyhuone ja keittiön kalusteita.

Sähkötyöt ovat linjasaneeraustyömaan aikana edullisemmat tehdä, kun projekti on muutenkin käynnissä ja talon rakenteet auki.

Huoneistokohtaiset korjaustyöt merkataan linjasaneerauksen huoneistokorttiin ennen töiden aloittamista.

Mitä linjasaneeraus tarkoittaa asukkaalle?

Linjasaneeraus tarkoittaa asukkaalle aina häiriötä normaaliin asumiseen, olipa kyseessä oma asunto tai vuokra-asunto.

Linjasaneerauksesta aiheutuu vesi- ja sähkökatkoja sekä viemärin käyttökielto. Näistä ja muista töistä ja toimenpiteistä tiedotetaan asukkaille hyvissä ajoin tiedotteella.

Linjasaneerauksen aikana joutuu useimmiten muuttamaan asunnosta tilapäismajoitukseen.

Kerrostalon linjasaneeraus voidaan joissakin tapauksissa suunnitella siten, että asuminen onnistuu remontin aikana ja linjasaneerauksesta aiheutuu mahdollisimman vähän häiriötä asumiseen.

Linjasaneerausvaihtoehtoja

Kerros- ja rivitalon linjasaneerauksen toteuttamiseen on monia vaihtoehtoja. Menetelmän valinraan vaikuttavat muun muassa viemärin kunto ja talon rakenneratkaisut.

Linjasaneerausurakoitsija voi toteuttaa linjasaneerauksen modulaarisesti, jossa talotekniikka asennetaan esivalmistetuista elementeistä. Tämä nopeuttaa varsinaisen työmaavaiheen läpivientiä.

Perinteinen linjasaneeraus voi olla vanhoissa kiinteistöissä ainoa toteutettavissa oleva menetelmä. Viemäriputkisto voi olla jo täysin romahtanut, ja vaihdettavat viemärit ja vesijohdot täytyy kuljettaa muutenkin ahtaista paikoista soveltaen.

Hybridiremontti on linjasaneeraukseen kustannustehokas ratkaisu. Hybridiremontissa viemäri sukitetaan ja käyttövesiputket uusitaan.

Viemärin sukituksessa rakenteita ei tarvitse avata, ja usein asuminen remontin aikana on mahdollista, kun asukkaille järjestetään väliaikainen wc- ja peseytymismahdollisuus.

Linjasaneerauksen rahoittaminen ja kustannukset

Linjasaneeraushanke on kiinteistölle aina iso investointi. Siksi se kannattaa suunnitella huolellisesti. Ammattitaitoisella suunnittelulla säästää toteutuskustannuksia.

Rakennuttamisesta vastaava projektipäällikkö pyytää linjasaneerauksen suunnittelusta ja urakasta tarjouspyynnöt. Urakoitsija voi antaa linjasaneeraus laskurilla jo varhaisessa vaiheessa hinta-arvion.

Linjasaneerauksen toteuttaminen ja lainan järjestäminen kaikkinensa vaatii useamman kokouksen taloyhtiössä. Hyvällä suunnitteluyhteistyöllä asuntokohtaiset kustannukset saadaan pidettyä kurissa.

Planiuksen LVI-suunnittelun kerrostaloreferenssejä

Kohde: Asunnot
Aallonkohina 1-3, Espoo 25
Arvelantie 5, Espoo 52
Hannuksenkuja 16, Espoo 32
Holmankuja 5, Espoo 65
Isonkorventie 6, Espoo 26
Kyläportti 15, Espoo 74
Rihvelimäki 3, Espoo 56
Tutustu muihin referensseihin

Linjasaneerauksen suunnitteluprosessi taloyhtiössä*

  1. Toimita taloyhtiösi LVI-suunnitelma Planiukselle.
  • jos kuvia ei ole, voidaan kuvat piirtää paikan päällä.
  1. Planiuksen LVI suunnittelija:
  • kartoittaa remonttitarpeet.
  • esittää vaihtoehtoiset linjasaneeraus menetelmät.
  • tekee LVI-suunnitelmat valitun menetelmän mukaan.
  1. Planius kilpailuttaa projektin käytännön toteutuksen puolestasi.
  2. Planius auttaa sinua valitsemaan linjasaneeraus urakoitsijan.
  3. Planius suorittaa linjasaneerauksen valvonnan.
  4. Planiuksen ammattilainen tarkistaa luovutusasiakirjat.

*sisältää rakennuttamispalvelut

Ota rohkeasti yhteyttä, autamme taloyhtiötäsi onnistumaan linjasaneerauksessa!

Miika Pitkälä

Miika Pitkälä, yrittäjä
LVIA-suunnittelija

+358 45 1343 053 miika.pitkala@planius.fi Planius Oy

Pyydä tarjous linjasaneerauksen suunnittelusta