Sakela Rakennus Oy
Ilvesvuorenkatu 43,
LVI-suunnittelu yhteistyön esittely

Sakela Rakennus Oy:n rakennuskohteen LVI suunnitteluyhteistyö:

KKOY Streampark Nurmijärvi
Monikäyttökiinteistö, yhteensä noin 1200 m2
– Tuotantotilaa
– Varastotilaa
– Toimistotilaa

Sakela Rakennus Oy logo, Planius Oy:n LVI suunnittelu asiakas

LVI suunnittelun asiakasreferenssi Sakela Rakennus Oy
- Sujuvaa yhteistyötä LVI suunnittelutoimiston kanssa

Sakela Rakennus Oy:n rakentama uusi toimitila Nurmijärvi LVI suunnittelu Planius
Sakela Rakennus Oy:n rakentama uusi monikäyttöhalli Nurmijärven Ilvesvuoressa, osoitteessa Ilvesvuorenkatu 43

Sakela Rakennus Oy toimittaa sujuvasti niin liike- kuin asuinkiinteistötkin laajasti eri puolille Suomea. Esittelemme tässä Kiinteistöosakeyhtiö Streampark – rakennuskohteen yhteistyötä rakennusliikkeen ja LVI suunnittelun välillä.

Sakela Rakennus Oy:n ja Planius Oy:n yhteistyö lähti sujumaan heti alkumetreillä onnistuneesti toimitilarakentamisen pelikentässä.

Sakela Rakennus Oy rakentaa muun muassa toimitiloja ja teollisuusrakennuksia

Sakela Rakennus toimii Kainuun lisäksi Pohjanmaalla, Savossa ja Uudenmaan alueilla

Sakela Rakennus Oy on vuonna 2016 perustettu täyden palvelun rakennusliike, jonka kotipaikka on Kajaani. Kajaani sijaitsee Kainuussa, jossa luonto on puhdas, maisemat jylhät ja vedet virtaavat vielä kirkkaina. Yrityksen toiminnan pääpaino on Kainuun lisäksi Pohjanmaan, Savon ja Uudenmaan alueilla. 

Yrityksen toiminta perustuu vuosikymmenien aikana kerättyyn rakennusalan kokemukseen, niinpä palveuihin kuuluukin monipuolisesti uuden rakentaminen ja saneeraustyöt sekä elinkaarirakentaminen ja KVR-urakointi.

Kasvun mahdollistajana osaava henkilökunta ja laaja palveluvalikoima

Yritys on kasvanut kannattavasti toiminnan vuosina. Kasvun mahdollistajana on ollut osaava henkilökunta ja monipuolinen palveluvalikoima.

Yritys toimittaakin sujuvasti asuintalot, julkisrakennukset, liike- ja toimitilat ja teollisuusrakennukset sekä pienemmät osaurakat tarvittaessa. Tyytyväisten asiakkaiden joukkoon kuuluu kaupunkeja, kuntia, yhteisöjä, yrityksiä ja yksityishenkilöitä.

Ilvesvuorenkatu 43 uusi halli, jossa yhteensä noin 1200 m2 uutta toimitilaa.
Ilvesvuorenkatu 43 uusi halli, jossa on noin 1200 m2 uutta tilaa
Uusi halli Nurmijärvellä.
Sakela Rakennus rakentaa muun muassa tällaisia uusia toimitiloja.

Kiitosta kustannustehokkuudesta ja aikataulussa pysymisestä

Yrityksen palkkalistoilla on noin 50 ammattitaitoista rakennusalan työntekijää. Näiden lisäksi toiminnassa on kiinteästi mukana joukko luotettavia alihankkijoita. Sakela Rakennus on saanut paljon kiitosta luotettavasta toiminnastaan sekä kustannustehokkaasta ja aikatauluissa pysyvästä rakentamisestaan.

Yrityksen toimintaa ohjaavatkin hyvin Kainuulaiset jylhät arvot – sovitusta kiinni pitäminen, asiakastyytyväisyys sekä laadukas työnjälki, jota ohjaa oma pitkän kehitystyön tuloksena laadittu laatujärjestelmä

Uudenmaan aluevastaava ja vastaava mestari Matias Tölli on tyytyväinen Planiuksen kanssa alkaneeseen LVI suunnittelu yhteistyöhön.

Planius oli LVI suunnittelijana Nurmijärven Ilvesvuoressa, osoitteessa Ilvesvuorenkatu 43, sijaitsevan liikekiinteistön rakennusprojektissa, jossa Sakela Rakennus toimii pääurakoitsijana.

LVI suunnittelun tarjouspyynnöstä kauppaan

Sakela Rakennuksen Uudenmaan aluevastaava Matias Tölli on tyytyväinen alkaneeseen yhteistyöhön Planius Oy:n kanssa.

”Toimin kyseisen työmaan vastaavana mestarina. Tämä on ensimmäinen kohde Planiuksen kanssa. Löysin Planiuksen nettisivuille kartoittaessani lähialueen LVI suunnittelijoita.”

”Kaupankäynti oli selkeää, kaikki sujui tarjouspyynnöstä kauppojen solmimiseen ongelmitta. Tarjous oli selkeä ja sain hyvän käsityksen mitä tarjous sisältää. Palvelu ja suunnitelmat olivat laadukkaat. Lisäksi suunnitelmat valmistuivat sovitussa aikataulussa ja muutoksiin reagoitiin nopeasti.”, kertoo aluevastaava Matias Tölli.

Matias Tölli Sakela Rakennus Aluevastaava Uusimaa
Ilvesvuorenkatu 43 työmaan vastaava mestari Matias Tölli

Nurmijärven toimitilan suunnittelussa huomioitiin monikäyttöiset tilat ja muuntuvat tarpeet

KKOY Streampark Nurmijärvi on tuotanto-, varasto ja toimistotilaa sisältävä keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö. Kiinteistöosakeyhtiö pitää sisällään yhteensä 950 m2 tuotanto- ja varastotilaatilaa ja 250 m2 sosiaali- ja toimistotilaa.

Matti Tölli esittelee Ilvesvuorenkatu 43 kiinteistön keskeiset tiedot:

  • Ilvesvuorenkatu 43 on noin 1100 m2 pohjanpinta-alaltaan oleva halli rakennus.
  • Tilat on tarkoitettu yrityksille tuotanto-, varasto- ja toimistotiloiksi.
  • Tuotanto-/varastotilaa on noin 950 m2
  • sosiaali-/toimistotiloja on noin 250 m2.
  • Halli jaettu kolmeen lohkoon, joissa jokaisessa on omat toimisto ja sosiaalitilat.
Sakela Rakennus Oy:n rakentama uusi toimitila Nurmijärvi LVI suunnittelu Planius
Monikäyttöhalliin tuli tuotanto-, varasto-, sosiaali- ja toimistotiloja.

Toimitilojen suunnittelussa otettiin huomioon muunneltavuus ja käyttäjien tarpeet

Sakela Rakennus kävi Planius Oy:n kanssa projektin alussa läpi kiinteistön lähtötiedot, jossa selvitettiin rakennuksen käyttötarkoitus ja kaikki pohjatiedot. Kun lähtötiedot ja toiveet olivat tiedossa, lukittiin aikataulut ja sen mukaan on menty.

Tilojen suunnittelussa huomioitiin mahdollisimman laajakatseisesti tilojen tulevat käyttäjät sekä käyttötilanteet.

” LVI suunnittelussa ja toteutuksessa otettiin huomioon tilojen muunneltavuus, mikäli käyttäjällä tulee muuttuvia tarpeita tai käyttäjä vaihtuu, niin halli on mahdollista muuttaa pienellä vaivalla myös palvelemaan käyttäjän muuttuvia tarpeita. Esimerkiksi halli voidaan jakaa pienempiin lohkoihin.”, Tölli kehuu onnistunutta suunnittelua.

Matias Tölli esittelee Ilvesvuorenkatu 43:n LVI tekniikkaa
Sakela Rakennus Oy:n Uudenmaan aluevastaava Matias Tölli esittelee Ilvesvuorenkatu 43:n LVI tekniikkaa

Halliin suunniteltiin muun muassa pesulinjasto ja sen kosteudenpoisto

Ilvesvuorenkatu 43:n monikäyttökiinteistön suunnittelussa oli oltava erityisen tarkkana, koska tämän tyyppisiä halleja tehdään moneen eri tarpeeseen. Suunnittelun tulee palvella kiinteistön todellista tarkoitusta.

Tähän kiinteistöön suunniteltiin muun muassa pesulinjasto. Vaatii ilmanvaihdolta paljon, jotta pesulinjaston kosteudenpoisto on hallittua ja kosteuskuorma saadaan poistettua tehokkaasti. Näin rakennuksessa ei pääse muodostumaan kosteusrasitusta, joka pitkään jatkuessaan vahingoittaisi rakenteita.

Tölli jatkaa monikäyttökiinteistön tekniikan esittelyä: 

”Lämmönlähteenä on kaukolämpö ja halleissa ja toimistoissa on pääasiassa vesikiertoinen lattialämmitys ja koneellinen ilmanvaihto lämmöntalteenotolla.” 

“Halleissa on hiekanerottimilla varustetut lattiakaivot ja kiinteistössä öljynerotin. Tontilla on myöskin hulevesien viivytysjärjestelmä.”

Kustannustehokkaat LVI ratkaisut vuorovaikutuksellisen LVI suunnittelun ansiosta

Rakennuttajaurakoitsijan ja LVI suunnittelun yhteistyö on ollut vuorovaikutuksellista suunnittelun ja projektin aikana.

”Yhteistyö on ollut asiantuntevaa ja saatiin laadukkaat ja kustannustehokkaat ratkaisut LVI puolen toteutukseen. Mielestäni suunnitelmat olivat laadukkaat ja suurempia ongelmia toteutuksen kanssa ei ole tullut.”

Voin suositella Planius Oy:tä!, Tölli kuittaa tyytyväisenä.

Sakela Rakennus Oy:n rakentamat Nurmijärven uudet toimitilat tulevat myyntiin Kauppalehden toimitiloihin

Kiinteistöyhtiön työmaa on pian valmistumassa. Uudet kiinteistön omistajat ja käyttäjät pääsevät aloittamaan työnsä hienoissa uusissa Sakela Rakennuksen rakentamissa tiloissa.

”Työmaalla on aloitettu lopullisten pintojen teko. LV- urakoitsijalla ja IV-urakoitsijalla on ilmanvaihtotyöt ja putkityöt pääasiassa valmiina, kalustuksia lukuun ottamatta.”

Kohteen vapaana olevat lohkot tulevat myyntiin Kauppalehti Toimitiloihin.”, Tölli muistuttaa vielä toimitilojen tarvitsijaa ja jatkaa innokkaana kohteen viimeistelytöiden johtamista.

Uusi halli Nurmijärvellä. Monikäyttökiinteistön LVI suunnittelu Planius Oy.
Ilvesvuorenkatu 43 kiinteistöyhtiön viimeistelytyöt ovat käynnissä. Kohteen vapaana olevat lohkot tulevat myyntiin Kauppalehti Toimitiloihin.