Miika Pitkälä, toimitusjohtaja

Planius Oy – idea yrityksen perustamisesta

Idea oman yrityksen perustamisesta syntyi ajatuksesta, että minulla olisi mahdollisuus luoda sellainen työyhteisö kuin itse haluan. Monipuolinen työhistoria LVI-suunnittelun parissa sekä hyvät henkilösuhteet alan toimijoihin synnyttivät myös halun paketoida oma osaaminen liiketoiminnaksi ja elinkeinoksi.

Myös ajatus pienen jäljen jättämisestä talotekniikan historiaan motivoi.

Miika Pitkälä

Tilaajatavoitteiden määrittely ohjaa suunnittelua

Tärkein suunnittelutoimintaamme ohjaava tekijä on alusta asti ollut asiakkaan tavoite. On haastavaa ja kehittävää päästä yhdessä asiakkaiden kanssa kehittämään konseptoituja suunnitteluratkaisuja juuri heidän tarpeisiinsa räätälöitynä.

Tiivis yhteistyö eri osa-alueiden ammattilaisten, kuten arkkitehtien ja erikoissuunnittelijoiden kanssa pakottaa katsomaan projekteja eri näkökulmista. Se saattaa ehkä aiheuttaa hieman harmaita hiuksia suunnitteluvaiheessa, mutta palkitsee jälkikäteen ja jalostuu opiksi seuraavia projekteja varten.

 

Kysyntä ja tiimi kasvavat

Planius oli alkuvuoteen 2020 saakka yhden miehen yritys. Kovasti kasvaneen kysynnän seurauksena syntyi tarve palkata ensimmäinen työntekijä. Sopiva henkilö löytyi helposti, sillä tunsin jo entuudestaan lähes kymmenen vuoden takaa Lauri Vänttilän. Hänen laaja kompetenssinsa sopi Planiuksen sabluunaan täydellisesti. Alusta asti oli myös selvää, että Lauri liittyy Planiukseen myös osakkaaksi.

Saman vuoden syksynä Planius kasvoi vielä toisellakin työntekijällä, kun Ville Vakkuri liittyi suunnittelutiimiimme. Vahvistetun tiimin osaamisen ja kokemuksen pohjalta on ollut helppo tarjota LVISA-suunnittelupalveluita yhä useammalle asiakkaalle.

Planius kasvaa koko ajan, ja haemme tälläkin hetkellä vahvistuksia.

Yrittäjällä on yrittäjän haasteet

Suunnittelu, valvonta ja konsultointi ovat aikaavieviä. Välillä on haasteellista löytää aikaa yrityksen olemassaolon kannalta elintärkeille asioille, kuten myynnille ja markkinoinnille.

Tähän ratkaisuksi on osoittautunut Dimma Oy, jonka kanssa teemme tiivistä yhteistyötä. Sosiaalisen median päivittäminen, asiakaskokemusten kirjoittaminen sekä muu sisällöntuotanto on ulkoistettu lähes kokonaan heille.

Markkinointikumppanuus on helpottanut omaa työtäni ja tuonut yhä kasvavan määrän tarjouspyyntöjä Planiukselle maineen kasvaessa. Lisäksi olen saanut asiantuntevaa apua liiketoiminnan kokonaisvaltaiseen kehittämiseen.

LVISA-suunnittelua ja valvontapalveluita asiakkaille

Haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisimman kokonaisvaltaista palvelua. Meille on tärkeää, että voimme tarjota asiakkaillemme myös sähkö- ja automaatio-osaamista. Olemme tehneet syksystä 2020 alkaen useita sähkösuunnittelukohteita sekä sähkövalvontaa.

Viihtyvä ja hyvinvoiva työyhteisö palvelee asiakastakin paremmin

Yksi Planiukselle tärkeimmistä perusasioista on työntekijöiden viihtyvyys. Kun töihin on mukava tulla, myös motivaatio uuden oppimiseen ja asiakkaan palvelemiseen on optimaalisella tasolla. Haluamme tarjota työntekijöille kannustavan, kehittävän ja viihtyisän työpaikan.

Työpaikan viihtyisyys on niin monisyinen asia, että siitä voisi kirjoittaa kirjan! Tiivistetysti tärkeintä on, että projektit ovat mielekkäitä ja sopivan haastavia. Lisäksi apua ja tukea on saatavilla omassa työssä toimimiseen ja kehittymiseen.

Miika Pitkälä
Yrittäjä, toimitusjohtaja
LVIA-suunnittelija

Planius Oy