Miten rekrytoidaan sähköinsinööri ja LVI insinööri

Miten rekrytoidaan sähköinsinööri ja LVI insinööri?

LVISA suunnittelutoimisto Planius Oy:llä on avoinna sähkösuunnittelijan ja LVI suunnittelijan työpaikat. Pohdin tässä artikkelissa miten rekrytointia pitäisi tänä päivänä tehdä ja mitkä kolme sudenkuoppaa rekrytoinnissa tulisi välttää.

Monikanavainen rekrytointikampanja – Miten rekrytointia pitäisi nykyään tehdä?

Miten tehdä sähköinsinöörin tai LVI insinöörin työpaikkailmoitus, joka tavoittaa hyvän suunnittelijan. Tätä sitä joutuu pohtimaan, kun alkaa rekrytoimaan uutta työntekijää. 

Se on ainakin selvää, että rekrykampanjan pitää olla monikanavainen. Hyödynnämme Planiuksen rekrytoinnissa työpaikkasivustoja, yrityksen verkkosivuja ja sosiaalisen median julkaisuja sekä yrityksen että työntekijöiden profiilissa. Lisäksi meillä on maksetut mainokset Googlessa ja somessa. Tällä tavalla näkyvyys on hyvä ja kattava.

Työpaikka ilmoituksen jättäminen ei ole summittaista hakuammuntaa, vaan työpaikkailmoituksemme ja niistä informoiminen on suunniteltua markkinointia.

Tämäkin juttu on osa sähkösuunnittelijan ja LVI-suunnittelijan rekrytointikampanjaa. Ohjaamme maksetuista mainoksista työnhakijoita yrityksemme rekrytointisivulle ja näihin artikkeleihin.

Työnantajayrityksen esittely – Näin pärjäät rekrytoinnissa

Planiuksen verkkosivuilla on yrityksen oma rekrytointisivu. Olemme halunneet pitää tämän sivun enemmän työnantajayrityksen esittelysivuna. Ei niinkään perinteisenä työpaikkailmoituksena, jossa listaisimme pitkän listan vaatimuksia, joita kukaan ei voi täyttää.

Kerromme rekrytointisivulla yrityksemme arvoista ja työilmapiiristä. Minun mielestä nämä ovat erittäin tärkeitä asioita, kun työntekijä hakee itselleen mieluista työpaikkaa. 

Hyvä työpaikka tarjoaa työntekijälle sopivasti haasteita ja kehittymismahdollisuuksia. Uskon, että Planiuksen sähkö- ja LVI-suunnittelijan työssä näitä molempia on tarjolla.

Hyvästä työstä pitää myös osata palkita työntekijät. Planiuksella on hyvät työntekijäedut, tarjoamme työntekijöillemme liikuntaetujen lisäksi laajan terveydenhuoltopaketin. Lisäksi sähkösuunnittelijan ja LVI-suunnittelijan palkka on neuvoteltavissa oman osaamisen mukaan mieluisaksi.

Meillä on rekrytointisivulta linkki jokaisen työntekijän tarkempaan esittelyyn. Mielestäni tämä tarjoaa työnhakijalle mahdollisuuden tutustua tuleviin työkavereihin etukäteen.

Jos yritys ja työkaverit tuntuvat itselle mieluisalta, niin työtehtävät saadaan räätälöityä työntekijän osaamisen ja mielenkiinnon mukaan sopiviksi.

Oikea tyyppi oikeaan työhön – Rekrytoinnin sudenkuopat

Yrittäjänä haluan, että saamme palkattua hyvän sähkö- tai LVI-suunnittelijan, jolla on mahdollisuus onnistua tiimimme tuella. 

Mielestäni jokainen suunnittelija on lähtökohtaisesti hyvä… jossakin. Mutta, miten löytää hyvä suunnittelija, joka sopii avoinna olevaan sähkö- tai LVI-suunnittelijan tehtävään.

Haluan, että sähkö- ja LVI-suunnittelijan työpaikan hakeminen on helppoa. Mielestäni tämä toteutuu Planiuksen rekrytoinissa. 

Työnhakijan tarvitsee täyttää verkkosivuillamme yksinkertainen lomake. Haluamme kuulla minkälaisista tehtävistä työnhakijalla on kokemusta. Emme hirttäydy hakijan koulutukseen, mutta se voi muun muassa olla talo- tai sähkötekniikan insinööri tai sähkötekniikan diplomi-insinööri.

Olemme jättäneet rekrytointisivulla avoimeksi ne vaatimukset, joita odotamme työntekijältä. 

Kun tiedän minkälaista kokemusta suunnittelijalla on ja tiedän mistä tehtävästä hän on kiinnostunut. Minun on hyvä jatkaa välittömästi työnhakijan kanssa keskustelua ja neuvottelua työpaikasta, ilman kankeaa rekrytointiprosessia.

Uskon, että vältämme tällaisella ketterällä hakuprosessilla rekrytoinnin sudenkuopat. Minun mielestäni alla olevassa listauksessa on kolme asiaa, joita välttämällä hakuprosessi on mieluisa sekä yritykselle että työnhakijalle.

3 asiaa, joita työnhakijat karttavat:

– Työpaikkahakemuksen tekeminen

– Pitkä hakuprosessi

– Viestinnän ja vuorovaikutuksen puute

Tutustu rekrytointisivuun ja hae ketterästi avoinna olevaa sähkösuunnittelijan tai LVI-suunnittelijan työpaikkaa. Otan yhteyttä mahdollisimman pian. Tai soita heti: 045 1343 053  

https://www.planius.fi/rekrytointi/

Ps. Jos sinulla on tiedossa henkilö, joka sopisi meille töihin, vinkkaa ihmeessä. Tai jos haluat antaa palautetta rekrytoinnistamme, anna minulle palautetta.

Miika Pitkälä Yrittäjä, LVIA-suunnittelija

045 1343 053

miika.pitkala@planius.fi

Uncategorized

Millainen on hyvä työpaikka

Millainen on hyvä työpaikka Millainen on hyvä työpaikka – mitä sähkö- ja LVI-suunnittelijat odottavat työpaikalta Planius on nykyaikainen LVISA suunnittelutoimisto, jossa työntekijöiden hyvinvoinnille annetaan arvo.

Lue lisää »