Ville Vakkuri on Planiuksen tiimin tuorein vahvistus. Hän toimii suunnittelijana eri suunnitteluprojekteissa. Suunnittelijana Ville on huolellinen ja tarkka. Hän perehtyy tarkasti suunnittelun lähtötietoihin ja tilaajan kanssa asetettuihin tavoitteisiin, ja vie nämä lopullisiin suunnitelmiin.
LVI suunnittelija työssään

Villen aktiivinen ote varmisti työpaikan Planiuksen suunnittelutoimistossa

Ville aloitti Planiuksella syksyllä 2020. Villellä tuli entisessä työpaikkassaan vastaan lomautustilanne, ja työpaikan vaihtaminen tuli ajankohtaiseksi. Ville ei jäänyt lepäämään laakereilleen, vaan tarttui heti toimeen. Suunnittelijan hiirikädet näppäilivät Googleen suunnittelutoimistot hakuun. Hakutulosten kärkeen sijoittui Planius.Ville aktiivisena ja toimeen tarttuvana kaverina soitti heti Planiuksen toimitusjohtaja Miika Pitkälälle. Hetken juteltuaan he sopivat tarkemman keskusteluajan. Tässä keskustelussa todettiin, että molempien arvot ja työmoraali kohtaavat. Villen aktiivinen ote vakuutti Miikan, joten Ville sai heti suunnittelijan paikan Planiuksen tiimistä.

Talotekniikan insinöörin koulutus ja työkokemus loivat hyvän startin Planiuksella

Ville on työskennellyt aiemmin vähän aikaa LVI-urakoinnissa. Hän halusi kuitenkin opiskella lisää, joten hän lähti Mikkeliin opiskelemaan Talotekniikan insinööriksi. Hän on työskennellyt koulun ohella LVI-suunnittelijana loppuvuodesta 2018 alkaen ja Planiuksella elokuusta 2020 alkaen.

Villen koulutus tukee täydellisesti LVI-suunnittelijan työssä onnistumista. Ville valmistuu keväällä 2021 Talotekniikan insinööriksi XAMK-korkeakoulusta.

Ennen Planiukselle siirtymistä Ville toimi LVIA-suunnittelijana GHS Group Oy:llä Helsingissä. Suunnittelutyön rutiinit tulivat tutuksi siellä koulun ohella työskennellessä. Kaikki suunnittelun perusteet olivat täysin hallinnassa Villen siirtyessä Planiukselle töihin. Planius järjesti Villelle hyvän perehdytyksen Planiuksen käytäntöihin ja työt lähtivät heti sujumaan mallikkaasti.

Hyvä suunnittelutiimi tukee LVI-suunnittelijan tehtävässä kehittymistä

Nyt Villellä on takana perehdytysvaihe. Työt Planiuksella ovat olleet juuri sitä mitä Ville odotti niiden olevan. Tilaajan tavoitteiden mukaisia lvi-suunnitelmia sekä saneeraus- että uudisrakennuskohteisiin. Aiempi työkokemus LVI-urakoinnissa auttaa hahmottamaan työmaita eri tavalla myös suunnittelupöydällä.

LVI-suunnittelija on kasvanut töiden mukana. Ville on saanut vastuullisena työntekijänä omia monipuolisia ja vaativiakin suunnitteluprojekteja hoidettavakseen alusta loppuun asti. Muu suunnittelutiimi on ollut saman katon alla, joten tiukan paikan tullen apu on ollut välittömästi saatavilla. Tässä avoimessa ja mukavassa työntekijää arvostavassa työympäristössä on kehittynyt suunnittelijana lyhyessä ajassa todella paljon.

Elämää on LVISA-suunnittelutoimiston ulkopuolellakin

Huolellinen ja tarkka työ tarvitsee vastapainoksi hieman räväkämpää menoa. Ville on käyttänyt työnantajan tarjoaman crossfitsali edun. Siinä salilla treenatessa lvi-putket ja mitoitukset unohtuvat täydellisesti vähäksi aikaa.

Muuten vapaa-aika menee rentoutuessa tai seurustellessa ystävien kanssa. Planius saa työpaikkana Villeltä täydet pisteet. Tämä on hyvä työpaikka ja täällä on ehdottomasti parasta reilut työkaverit.