Ville Vakkuri, LVI-suunnittelija

Ville Vakkuri toimii LVI-suunnittelijana eri suunnitteluprojekteissa. Hän aloitti työt Planiuksella elokuussa 2020. Huolellinen ja tarkka Ville  perehtyy tarkasti lähtötietoihin ja tilaajan kanssa asetettuihin tavoitteisiin ja vie nämä lopullisiin suunnitelmiin.

Toimelias Ville on tehnyt LVI-suunnittelija töitä vuodesta 2018 ja opiskellut samanaikaisesti talotekniikan insinööriksi. Ville viimeistelee parhaillaan opinnäytetyötään. 

LVI suunnittelija työssään

Aktiivisuus varmisti työpaikan Planiuksen suunnittelutoimistossa

Ville aloitti Planiuksen suunnittelijana elokuussa 2020. Työpaikan vaihtaminen tuli ajankohtaiseksi, kun entisessä työpaikassa tuli vastaan lomautustilanne. Aktiivisena kaverina Ville ei jäänyt aikailemaan, vaan näppäili Googleen suunnittelutoimistot hakuun. Planius sijoittui hakutulosten kärkeen, joten Ville soitti toimitusjohtajalle Miika Pitkälälle ja lyhyen juttutuokion jälkeen he sopivat tarkemman keskusteluajan.

Keskustelussa todettiin, että molempien arvot ja työmoraali kohtaavat. Villen aktiivinen ja toimelias ote vakuutti Miikan, ja näin Ville liittyi suunnittelijaksi Planiuksen tiimiin.

Talotekniikan opinnot ja työkokemus loivat hyvän startin

Ville on työskennellyt aiemmin vähän aikaa LVI-urakoinnissa. Hän halusi kuitenkin opiskella lisää, ja aloitti talotekniikan insinööriopinnot Mikkelin XAMKissa. Koulun ohella Ville on työskennellyt LVI-suunnittelijana loppuvuodesta 2018 alkaen. Tällä hetkellä hän viimeistelee opinnäytetyötään.

Ennen Planiusta Ville toimi LVIA-suunnittelijana GHS Group Oy:llä Helsingissä. Suunnittelutyön rutiinit tulivat siellä tutuksi ja kaikki suunnittelun perusteet olivat valmiiksi hallussa. Planius järjesti Villelle hyvän perehdytyksen, joten työt lähtivät heti mutkattomasti käyntiin Planiukselle siirtymisen jälkeen.

 

Kannustava tiimi tukee LVI-suunnittelijana kehittymistä

Työ Planiuksella on ollut juuri sitä, mitä Ville odottikin: tilaajan tavoitteiden mukaisia LVI-suunnitelmia saneeraus- ja uudisrakennuskohteisiin. Aiempi työkokemus LVI-urakoinnissa auttaa hahmottamaan työmaita eri tavalla myös suunnittelupöydällä.

Ville on kasvanut LVI-suunnittelijana työn mukana. Hän on saanut vastuullisena työntekijänä monipuolisia ja vaativiakin suunnitteluprojekteja hoidettavakseen alusta loppuun asti. Koska muu suunnittelutiimi on ollut saman katon alla, apua on saanut tiukan paikan tullen välittömästi.

Avoimessa ja kannustavassa, työntekijää arvostavassa työympäristössä pääsee kehittymään ja kasvamaan huimasti lyhyessäkin ajassa.

 

 

 

Salilla putket ja mitoitukset unohtuvat

Huolellinen ja tarkka työ tarvitsee vastapainoksi hieman räväkämpää menoa. Ville on käyttänyt työnantajan tarjoaman crossfitsaliedun. Salilla treenatessa LVI-putket ja mitoitukset unohtuvat täydellisesti vähäksi aikaa.

Salitreenien lisäksi Ville viettää vapaa-aikaa rentoutumalla tai ystävien kanssa seurustelemalla. Planius työnantajana saa Villeltä täydet pisteet. Ehdottomasti parasta ovat reilut työkaverit ja tiimihenki.